Dacă vorbim despre bucătăria italiană, una din cele mai cunoscute fripturi în peninsulă și care a străbătut întregul mapamond fiind adoptată în atât de multe restaurante, trebuie să fie și va fi Valdostana.
Felii subțiri de carne ușor rumenite pe un grătar încins și cu un sos de roșii bun deasupra și gratinate la cuptor cu o mozzarella gustoasă, servite lângă un pahar de vin bun pot da oricărui muritor senzația de zeitate.
Ingrediente:
-
Carne de porc pui sau vită tăiate felii subțiri
-
Roșii în conserva pasate sau blendate
- Mozzarella feliată
-
Usturoi tocat
-
Ceapă tocata
-
Sare
- Pătrunjel sau mărar tocat
-
Piper măcinat
Se face carnea pe grătar.
Separat se sotează ceapa și usturoiul, când sunt de culoare arămie se adaugă roșiile și se condimentează.
Se fierb împreună pana ce dă în clocot sosul 2-3 minute.
Se așează feliile de carne una câte una într-o tava întinsă, se pune deasupra câte o lingură de sos tomat, apoi o felie de Mozzarella și se introduce în cuptorul încins în prealabil pană ce se topește cașcavalul și ia o culoare arămie.
Recomandari de prezentare:
Se servește cu mărar tocat sau pătrunjel verde deasupra și un pahar de vin bun.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu