Carne la cuptor pe pat de vegetale un fel de mancare bine cunoscut de romani insa cat traim invatam va las aici o reteta pe care eu am incercat-o cu mai toate felurile de carne si care nu a dat gres niciodata.
-
Carne bucata de preferat muschi, pulpa, piept
-
Ceapa cuburi mari
-
Morcov cuburi mari
-
Ardei gras cuburi mari
-
Cartrofi cuburi mari
-
Rosii
-
Ulei
-
Foi dafin
- Usturoi
-
Sare
-
Piper boabe
-
Zahar
Legumele se aseaza
in tava si sunt condimentate, se amesteca cu putin ulei si un strop de apa.
Carnea se condimenteaza apoi se pune intr-o tigaie gril bine incins, se face pe fiecare parte pana ce devine usor maronie si se se
aseaza apoi peste legume. Se acopera cu folie de aluminiu si
se baga la cuptor la 165*C 2-3 ore, apoi se scoate folia de aluminiu ,
se mai lasa la cuptor 10-15 minute pana ce se gratineaza legumele si carnea din nou.
Se
serveste fierbinte cu ierburi aromatice deasupra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu