RETETAR

luni, 7 noiembrie 2016

Budinca de paine si unt

    Salut si bine v-am gasit din nou.
    Imi cer scuze ca a durat atat de mult pana am mai postat ceva insa in curand veti afla sper eu si de ce, adica nu este un secret dar poate fii o surpriza placuta. Stati pe fregventa si nu veti fi dezamagiti.
    Oricum sa trecem momentan la lectiile noastre. 
     Acest desert este un desert pe care prima oara l-am gustat acum vreo 13 ani si vreau sa va zic ca am ramas placut ipresionat. Este un desert cald perfect pentru vremea mohorata de afara, sau pentru anotimpul ninsorilor care se aproprie cu pasi repezi. Este un desert de loc greu de facut si cu ingrediente pe care sigur le gasiti in casa sau la magazinul de la colt. Ca si bonus, puteti folosii painea care va ramas de la masa precedenta si s-a cam intarit sau croissantele nemancate de dimineata, si astfel va reduceti costurile si mai mult. 
    Dar indeajuns despre aceasta sa vedem ce ne trebuie pentru a pregatii aceast delicios desert cald traditional englezesc:


-          1L lapte
-          0,2kg zahar
-          6 buc de oua
-          4 galbenusuri
-          0,25kg unt topit                             
-          1 paine toast sau 20 de croissante


   Se amesteca toate ingredientele in afara de untul topit si paine sau croissant si se formeaza un lichid dulce.
   Painea sau croissantele se aseaza felie peste felie pana ce se acopera intreaga tava. Se toarna untul topit peste fiecare felie de paine si apoi se toarna lichidul peste paine avand grija ca tot acesta sa fie absorbit de paine astfel incat nici o parte sa nu fie uscata.Se pot adauga si stafide in compozitie daca va plac sau dupa caz cacao, ciocolata calda sau cipsuri de ciocolata care vor orna si adauga gust placut acestui desert. 
   Se coace in cuptorul incins la 160*C pentru cel putin 40 minute sau pana ce acesta devine compact si nu se mai vede urma de lichid.
   Va urez pofta buna :) 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu