RETETAR

miercuri, 9 noiembrie 2016

Inghetata de casa

 
Mi se intampla asta si mie sau si voi aveti cate o data o pofta nebuna de inghetata si da desi o putem gasi in fiecare supermarket in orice sezon, poate nu avem timp, posibilitatea sau de ce ne dorinta de a ne deplasa pana acolo. Ca si o alternativa la asta va recomand reteta asta care este usoara, din ingrediente naturale si mai mult ca sigur foarte proaspata. Fie ca o faceti in avans sau va hotarati sa o faceti pentru acea zi, ei bine orice este posibil numai ambitie sa avem.

-          5 galbenusuri
-          200 gr zahar
-          500 ml lapte
-          500 ml frisca lichida
-          2 pastai vanilie
  Se mixeaza galbenusurile cu zaharul pana ce compozitia devine cremoasa. Nu e nici o problema daca zaharul  nu s-a topit suficient.
  Se pune intr-o craticioara laptele si se adauga crema de galbenusuri. Se amesteca bine pana se incorporeaza si se pune pe aragaz la foc mic mestecand continuu. Se lasa pana incepe sa se ingroase. Foarte mare atentie in momentul in care s-a ingroosat se va lua de pe foc, altfel exista riscul sa se transforme in omleta .
  Se adauga semintele pastailor de vanilie. Daca nu aveti pastai puteti folosi  esenta sau extract de vanilie.
  Se omogenizeaza si se lasa sa se raceasca. 
  Batem frisca lichida pana se intareste.
  Cand crema de oua s-a racit complet se adauga frisca batuta.
  Se omogenizeaza compozitia dupa care se transfera intr-o caserola si se pune la congelator.

  Se poate servi simpla sau cu diverse combinatii : cu fructe, cu frisca, cu ciocolata rasa, cu sosuri de fructe de ciocolata etc. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu