Mi se intampla asta si mie sau si voi aveti cate o data o pofta nebuna de inghetata si da desi o putem gasi in fiecare supermarket in orice sezon, poate nu avem timp, posibilitatea sau de ce ne dorinta de a ne deplasa pana acolo. Ca si o alternativa la asta va recomand reteta asta care este usoara, din ingrediente naturale si mai mult ca sigur foarte proaspata. Fie ca o faceti in avans sau va hotarati sa o faceti pentru acea zi, ei bine orice este posibil numai ambitie sa avem.
-
5 galbenusuri
-
200 gr zahar
-
500 ml lapte
-
500 ml frisca lichida
-
2 pastai vanilie
Se mixeaza
galbenusurile cu zaharul pana ce compozitia devine cremoasa. Nu e nici o
problema daca zaharul nu s-a topit suficient.
Se pune intr-o
craticioara laptele si se adauga crema de galbenusuri. Se amesteca bine pana se
incorporeaza si se pune pe aragaz la foc mic mestecand continuu. Se lasa pana
incepe sa se ingroase. Foarte mare atentie in momentul in care s-a ingroosat se
va lua de pe foc, altfel exista riscul sa se transforme in omleta .
Se adauga semintele
pastailor de vanilie. Daca nu aveti pastai puteti folosi esenta sau
extract de vanilie.
Se omogenizeaza si
se lasa sa se raceasca.
Batem frisca lichida
pana se intareste.
Cand crema de oua
s-a racit complet se adauga frisca batuta.
Se omogenizeaza compozitia dupa care se
transfera intr-o caserola si se pune la congelator.
Se poate servi
simpla sau cu diverse combinatii : cu fructe, cu frisca, cu ciocolata rasa, cu
sosuri de fructe de ciocolata etc.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu