RETETAR

marți, 29 noiembrie 2016

Tocana (miel, pui, vita, porc)

  Cand vine frigul afara la toti ni se face dor de mancare gatita in casa.
  Ce este mai bun si mai cunoscut decat o tocana facuta ca si la mama acasa sau dupa caz la bunica, ei bine eu va recomand o tocana facuta in casa dar dupa o reteta adaptata pentru restaurant.
  Bineinteles daca va place sau nu, lasati un comentariu sau o apreciere si lasati prietenii sa stie de site. Cu cat mai multi cu atat mai bine, comunitatea creste si eu voi adauga mult mai multe retete si timp acestui blog.
   In curand voi achizitiona si face un site pe care voi pune retetele mele dar care va avea si pagini de colaboratori care va vor prezenta de asemenea din cunostintele lor. Sper ca veti veni si ca va va place.
  Hai sa facem ceva frumos, o comunitate pe care sa o putem prezenta celor apropiati, o comunitate la care sa venim cand nu stim ce sa mai facem si sa putem sa rasfoim printre retete pentru idei sau sa vorbim cu ceilalti pe chat pentru o idee noua si apetisanta.

Va multumesc pentru prezenta, pentru ca veniti zi de zi si in fiecare zi putem fi mai multi pentru ca fiecare isi aduce prietenii si cunoscutii.

Tocana de miel, vita sau porc.

-          Carne cuburi potrivite sau bucati daca este cu os
-          Ceapa cuburi mari
-          Morcov cuburi mari
-          Ardei gras cuburi mari
-          Cartofi cuburi mari
-          Dovlecel cuburi mari
-          Rosii conserva / pasta de tomate / rosii proaspete cuburi medii
-          Foi dafin
-          Sare
-          Piper boabe
-          Zahar

   Se soteaza legumele in putin ulei. Se adauga carnea fiarta sau proaspata dupa caz, se prajeste putin cu legumele, apoi se adauga rosiile, foi dafin si putina apa si se continua fierberea pana ce carnea devine moale. Cand este gata se adauga condimentele si se formeaza gustul.

   Se serveste fierbinte cu coriandru, patrunjel sau marar tocate dupa caz si gust.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu