RETETAR

luni, 21 noiembrie 2016

Mulligatawny


-          25g unt
-          1 lingura ulei
-          1 ceapa mare, tocata marunt
-          2 catei de usturoi, tocati
-          2 morcovi medii, tăiati în cuburi de 1.5cm
-          2 bete de telina, tăiate în felii subțiri
-          1 cartof dulce, decojit, tăiat în cuburi de 1.5cm
-          1 mar, decojit se taie în cuburi de 1.5cm
-          1 lingura pudra de curry
-          1 cub supa de legume sau supa de pui
-          1litru apă clocotită
-          1 lingura pastă de tomate
-          1 lingura chutney de mango
-          100g orez basmati
-          100g iaurt natural sau smântână acidă, pentru servire
-          coriandru proaspat sau patrunjel plat frunze, pentru ornat (opțional)
-          sare si piper negru proaspat macinat

  Se topeste untul cu uleiul într-o cratiță mare și se amestecă ceapa, usturoiul, morcovii, țelina și cartofii dulci.
  Gatiti la foc mediu timp de 10 minute, amestecând în mod regulat până când legumele încep să se înmoaie și devin maronii.
  Se amestecă bucățile de mere și se presară peste pudra de curry. Se fierbe încă 2 minute mai mult, amestecând continuu.
  Se marunteste cubul de supa intr-o cana de masura se amestecă cu apa fiarta pentru a se forma supa, se toarnă în tigaie și se amestecă în ea apoi pasta de tomate și chutney de mango.
  Se aduce la fierbere, apoi se reduce căldura ușor și se lasă să se fierbe timp de 30 minute amestecând din când în când.
  Gatiti pana cand legumele sunt fragede.
  In timp ce supa fierbe, se umple pe jumătate o cratita cu apă și se aduce la fierbere.
  Se adaugă orezul și se fierbe iar.
  Se fierbe timp de 10 minute, sau până când orezul este fraged.
  Se scurge orezul într-o sită și se spală sub jet de apă până devine rece.
  Atunci când supa este gata, se răcește timp de câteva minute și se blendeaza cu un mixer băț sau într-un procesor de alimente până la omogenizare.
  Dacă doriți o textură mai rustica la supa nu se mai blendeaza.
  Se adauga orezul rece peste aceasta.
  Se adaugă suficientă apă pentru a se obține o consistență bună aproximativ 150-200ml.
  Se încălzește supa timp de 3-4 minute, până când devine fierbinte și se verifica condimentele, se adaugă sare și piper negru proaspăt măcinat după gust.

  Puneți supa în boluri adânci și se serveste fiecare cu o lingura de iaurt natural sau smântână acidă. Se decoreaza cu crengute de coriandru sau frunze de patrunjel dupa dorinte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu