Ok am decis ca pe acest blog voi posta numai preparate in limba romana astfel imi va fi si mie mai usor sa nu mai trebuiasca sa scriu bilingv, daca cineva vrea retetele in engleza astept sa o cereti in comentarii sau printr-un mesaj personal. Va multumesc de intelegere.
Acum , unul din preparatele care alaturi de bine cunoscutul orez Kabsa, mie mi-a atras atentia cand am inceput sa lucrez in Arabia Saudita a fost acest fel de orez negru care de fapt este un orez basmati la care prin arderea cepei pana ce devine neagra complet confera gustul si culoarea care atrage la acest fel de mancare.
Fara sa mai stam pe ganduri acum haideti sa vedem de ce mai este nevoie pentru acesta si cum se prepara:
-
700g ceapa felii
-
500g orez
-
100g ardei verde
-
10 catei usturoi
-
1.5 kg miel, pui sau vita cu os
-
1 lingura curry
-
1 lingura lamaie neagra pudra
-
Sare
-
Piper
-
1 lingura amestec Kabsa
Se fierbe carnea
pana ce este gata sa cada de pe os.
Se prajeste ceapa
felii pana ce devine de un negru inchis.
Se adauga stocul de
la carne, ardeiul felii, ½ din cateii de usturoi tocati marunt, curry, black
lemon, kabsa mix, sare si piper. Se fierbe cateva minute.
Se adauga orezul se
completeaza cu apa indeajuns de multa sa ajunga pentru fierberea orezului.
Se pune deasupra
orezului, pe jumatate fiert, si carnea fiarta in prealabil. Se da la foc
moderat spre mic si se lasa pana ce orezul a incorporat intreaga apa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu