RETETAR

miercuri, 30 noiembrie 2016

Tocana dulce acrisoara din pui, vita, miel sau porc

Tocana dulce acrisoara din pui, vita, miel sau porc este un binecunoscut fel principal in intregul continent asiatic si peninsula arabica. Mai bine cunoscut in vestul europei decat in estul acestui continent, acest fel de mancare incepe sa se preteze si pentru noi mai ales ca noi suntem obisnuiti cu mancaruri gen tocanite. Acest fel de mancare este un fel de tocanita dar cu un continut mult mai mic de grasimi.
Este un fel de mancare pe care va recomand sa il incercati, nu veti regreta spun eu. Legume, carne toate acoperite de un sos care va va atrage de la prima imbucatura si care va va face sa adorati acest tip de mancaruri.
Spor la treaba si Pofta buna!!!


-          1kg   Carne cuburi
-          200g Ceapa cuburi mari
-          100g Morcov cuburi mari
-          150g Ardei gras cuburi mari
-          100g Pasta de tomate
-          100g Ketchup
-          200g Ketchup de banane
-          50g   Miere  
-          1buc Foi dafin
-          Sare
-          Piper boabe

   Se soteaza legumele mai putin ardeiul in putin ulei. Se adauga carnea fiarta sau proaspata dupa caz, se prajeste putin cu legumele, apoi se adauga ketchup,mierea, foi dafin si putina apa si se continua fierberea pana ce carnea devine moale. 
   O data carnea moale se adauga si ardeiul colorat taiat in felii sau cuburi mari si se mai fierbe 5 minute. 
   Cand este gata se adauga condimentele si se formeaza gustul.

   Se serveste fierbinte cu orez alb fiert, coriandru, patrunjel sau marar tocate dupa caz si gust.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu