RETETAR

vineri, 25 noiembrie 2016

Doua tone de fasole si una de carnati, pentru masa populara de 1 Decembrie din Alba Iulia


"Cel mai mare ceaun de fasole cu carnati"

  De Ziua Nationala a Romaniei, pe 1 Decembrie, la Alba Iulia zeci de bucatari cunoscuti vor prepara "cel mai mare ceaun de fasole cu carnati". Din el se vor servi 8.000 de portii, carora li se vor adauga chifle coapte la fata locului in sase cuptoare electrice si vin alb. 

Primaria Alba Iulia

  "De 1 Decembrie, cea mai fericita zi din istoria noastra, Primaria Alba Iulia si Consiliul Judetean Alba aduc romanilor sositi aici din toate colturile tarii bucate din patrimoniul gastronomic national: 8.000 de portii de fasole cu carnati, pregatite dupa o reteta culeasa din bucataria veche taraneasca", mentioneaza organizatorii manifestarilor de Ziua Nationala a Romaniei care vor avea loc la Alba Iulia.

Bucatari renumiti

  Printre bucatarii care vor prepara mancarea se numara Petru Scalestchi, din Republica Moldova, bucatar personal al Ambasadorului SUA la Chisinau; Cesar Alonso Velasquez, din Chile; Cosmin Toma, din Alba Iulia, precum si bucatarii de la diverse restaurante din Focsani, Galati, Pitesti, Sibiu, Tulcea etc. Coordonatorul proiectului este chef Stefania Ciocoiu.

Decor pe masura Cetatea Alba Carolina

  "Spectacolul culinar se va desfasura in Latura de Vest a Cetatii Alba Carolina, joi, 1 Decembrie, iar mancarea va fi oferita gratuit din 5 puncte de distributie", au precizat organizatorii.

  Cantitatea necesara de fasole este de doua tone, iar cea de carnati de o tona.

Sursa foto: adihadean.ro
Sursa articol: agerpres.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu